Tranformació Organitzacional de Fundació Maresme

Client

Fundació El Maresme

Període d'execució

2019-2021

Serveis

Desenvolupament organitzacional

El repte

El gran repte d’aquest projecte ha estat l’impuls d’un procés de construcció i definició col·lectiva del nou model organitzacional en una organització de la mida de Fundació Maresme, amb més de 500 persones treballadores i més de 3000 persones ateses. Un procés que ha vetllat en tot moment per garantir al màxim la participació de l’equip professional i escoltar les diferents veus de l’entitat. El projecte ha requerit, a més, del posterior acompanyament per transitar del model existent cap a la posada en marxa i el seguiment del nou model.

Reconeixements

Aquest procés de transformació organitzacional va rebre el premi de la Confederació 2020 de Governança Democràtica.

Descripció

Procés de reflexió col·lectiva i transformació organitzacional orientat a definir el com organitzar-se de la Fundació Maresme amb la voluntat clara de canviar d’un model piramidal clàssic cap a un model basat en els principis de l’autonomia i l’autogestió.

El procés va constar d’una Fase 1 d’ideació del model on va intervenir un grup motor amb més de 75 persones que reflectien la diversitat existent a l’estructura tècnica de la Fundació.

La fase 2 d’implementació es va dur a terme amb un grup impulsor amb membres de les diferents unitats ideades. Aquest grup juntament amb l’equip coordinador van ser els responsables de la migració de l’antic al nou model organitzacional.

La migració va començar el juliol de 2020 havent passat pel mig la primera onada de la pandèmia. Des de llavors Hobest hem seguit acompanyant la Fundació en el seu desplegament organitzacional a través de formacions, processos de facilitació, coaching i acompanyaments als diferents equips com ara l’equip de gestió global de l’entitat.

Testimonis

Ariadna Manent

Fan fàcils les coses difícils.

Ariadna Manent

Directora Adjunta. Desenvolupament Estratègic i Organitzacional Fundació El Maresme

Etiquetes

Acompanyament d'equips, Governança democràtica, Transformació organitzacional